Solfilm til bygninger kan også lade sig gøre

20 juni 2020 Anders Lundtang Hansen

Hvor kender du mest solfilm fra?

Vores første antagelse er nok, at du tænker på den slags, man bruger i biler, hvor man specielt bruger dem på bagsæderne, så passagerne ikke får den direkte varme fra solen lige så hårdt på sig, som hvis solfilmen ikke var der.

Ofte har man sådan noget med sjove motiver på, da man ofte bruger dem til børnene – som man selvfølgelig tager med ud af bilen, når man ikke kører rundt med dem i.

Chaufføren må ofte undvære og må nøjes med skærmen foran sig eller solbriller, da der er krav om, at chaufføren af køretøjet skal have god udsigt, når man kører rundt.

Men solfilm bygninger er faktisk også en ting, og, nej, der er ikke tale om, at man pakker hele bygningen ind i solfilm, for det ville se dumt ud og være pokkers dyrt.

Men du kender det måske fra dit eget arbejde, hvor du sidder i en moderne kontorbygning med åbne arealer, der ellers er kendetegnet ved, at der er mange vinduespartier omkring jer.
Ja, faktisk er hele vægge bestående af glaspartier.

Det er jo rart, da det giver lys og en fornemmelse af albuerum, så man ikke føler sig pakket eller låst inde.

Dog kan det også være generende, når man skal arbejde, når solen lige rammer ind i en, og man får det varmt.

Så kan man rulle et gardin ned, men så mister man udsigten, og så føles det netop pludselig som et fængsel.

En løsning her er netop at benytte sig af solfilm, som man netop kan få fremstillet til at blive brugt på bygninger.

Det er ikke svært at sætte op, og ellers kan man få hjælp til dette, og mange medarbejdere i samme omgangskreds som en selv, der bliver generede af solen, vil nok også finde denne løsning fordelagtig.

Flere Nyheder