Sådan kan du optimere din profil

20 oktober 2021 Steffen Hansen

editorial

Det kan være ganske frusterende at være ledig på jobmarkedet. Man kan godt sidde med en fornemmelse af, at man aldrig finder et job. Heldigvis er der ting, som du kan gøre for at optimere din profil, så du står stærkere overfor en arbejdsgiver. Læs med i dette indlæg, hvor vi har listet nogle gode idéer til dig, som ønsker at få opgraderet din profil.

1. Tag et kursus

Der er mange forskellige kurser, som du kan tage, der kan supplere med de manglende kompetencer, som du skal bruge til en given stilling. Det kan være digitale værktøjer, som du mangler til en specifik jobsstilling eller fagviden inden for et område, hvor du kan blive taget i betragtning, hvis du får undervisning i det.

Der er flere fordele ved at tage et kursus. Du kan finde kurser gennem dit jobcenter, hvor du kan få optimeret din profil. Hvis du er i tvivl om dine muligheder, så kan du også ringe til jobcentret og høre dig hvilke kurser, som de kan tilbyde.

2. Tilmeld dig vikarservice

Hvis du gerne vil ud og prøve forskellige stillinger af i en kortere periode, så kan du overveje at melde dig til vikarservice. Her kan du komme ud til virksomheder, der har brug for en hjælpendende hånd. Det kan være et kortvarigt periode, hvor du naturligvis stadigvæk skal være aktiv søgende, imens du er afsted. Det kommer an på ansættelsesperioden, hvor dine dagpengesats bliver reguleret herefter. 

3. Tag virksomhedspraktikker

En virksomhedspraktik kan godt åbne en del døre for dig. Med en virksomhedspraktik kan du komme i praktik i 1- 2 måneder hos en virksomhed, hvor du skal hjælpe dem med enten flere ting eller en specifik opgave.

Du kan finde virksomhedspraktikker gennem dit Jobcenter eller du kan tage personlig kontakt til forskellige virksomheder. Det viser nemlig også engagement. Virksomhedspraktikker kan ofte godt føre til enten løntilskudsstillinger eller måske fuldstilling. Så det er et forsøg værd!

Flere Nyheder