Papkasser er virkelig også sjove at lege med!

21 oktober 2020 Anders Lundtang Hansen

Nogle gange kan det overraske forældre, hvordan ens børn kan være så kreative, at de kan tage noget, som vi andre ser som døde objekter, der har et formål eller få, og gøre det til noget helt andet.

De er nemlig i en verden endnu, hvor tingene ikke har fået deres betydning eller formål endnu, hvorfor de kan tillade sig at være i en fantasiverden og tilegne ting nogle evner og muligheder, som vi voksne ofte er afgrænsede af.

Desuden skal vi jo have en fernis som minimum af at være fornuftige og troværdige, hvorfor vi ikke bare kan gå i barnsben igen – i hvert fald ikke mens andre kigger eller for lang tid ad gangen.

Derfor kan noget så enkelt som papkasser for børn gå hen at blive noget af det bedste legetøj i verden.

Børn er fantasifulde med papkasser

Vi forældre køber så måske noget til vores børn, som kommer i papkasser med design, logoer med videre på, som vi pakker endnu mere ind for at overraske vores børn med gaven inderst inden.

Den hitter da også, men når vi så har bortskaffet den medfølgende papkasse til udsmidning, så går der ofte ikke længe, før børnene finder interesse i den.

De bedste papkasser er næsten dem, som er forholdsvis anonyme, hvor der ikke er designs på dem, og hvor de bare er velkendte med deres lysebrune overflade.

Vi voksne ser da dem endnu mere kedelige end dem med designs, for de her kasser skal bare bruges til opbevaring, forsendelser med videre af mange andre ting.

Men netop deres anonymitet gør, at mange børn ser dem som et blankt kanvas, hvor vi kan udforme og omdanne dem til noget helt, helt andet, end hvad vi voksne formentlig kunne komme på i 100 år.

Det er bare med at give børnene lov til at udfolde sig på den måde.

Flere Nyheder