Nærm dig for guds skyld ikke sådan noget farligt affald!

15 december 2020 Anders Lundtang Hansen

Selvfølgelig er det ikke, fordi du smelter på stedet, får mutationer i kroppen eller andet, hvis du er udsat kortvarigt for farligt affald – men du kan godt risikere at få skader på dig, og nogle af dem kan blive permanente.

Vi skal her ikke belyse, hvad farligt affald kan være, da du kan læse mere om det andre steder.

En god kilde er blandt andet https://www.fortum.dk/services/behandling-af-farligt-affald , hvor du kan blive klogere på området.

Men vi danskere og mennesker generelt har en tendens til at blive opslugt og interesseret i det farlige og forbudte, specielt hvis man umiddelbart kan slippe afsted med det.

Det kan være, hvis man ser et område, hvor der står, at her opbevarer man farligt affald, og så bliver man nysgerrig efter at komme ind at se, hvad det er for noget.

Lad være med det!

Farligt affald skal man ikke lege med

Man har måske ikke tænkt sig at vandalisere stedet eller tage noget med hjem, men man vil lige vise, hvor “sej” man er ved at komme derind.
Og så skal man lige have taget et billede sammen med affaldet eller lignende.

Dette kan føre til ulykker, specielt hvis man er flere om ugerningen, og man gejler hinanden op – og man er fulde.

Det fører intet godt med sig, og så er det også ulovligt, selvom man måske ikke kan se vagter i området. Man kan jo blive videofilmet.

Man får nogle gange den modsatte effekt ved at sige, at der er fare i området, at det er militært område, og/eller der er farligt affald herinde og påpege det med skilte.

Det kan lokke svare sjæle, så nogle gange gør man det mere subtilt med den slags skilte.

Vil man gerne vide mere om farligt affald og komme tættere på det, så kan man jo høre, om man kan komme på en guidet rundvisning sådan et sted, hvor man behandler den slags.

Flere Nyheder