Konverteringsoptimering: Få flere kunder uden at øge dit marketingbudget

03 juli 2023 Cathrine Poulsen

At drive en virksomhed handler i bund og grund om at tjene penge. Og når det kommer til at sælge produkter eller services online, er den mest pålidelige måde at øge din indtjening på at øge din konverteringsrate. Konverteringsoptimering er den proces, hvor du optimerer dit website eller din landing page for at øge antallet af besøgende, der faktisk foretager en handling eller konverterer, fx ved at købe en vare eller tilmelde sig et nyhedsbrev.

Her er en guide til, hvordan du kan optimere din konverteringsrate og øge din indtjening, uden at du behøver at bruge flere penge på marketing.

Forstå din målgruppe

Før du kan optimere konverteringsraten på dit website, skal du først forstå, hvem din målgruppe er, hvad der motiverer dem, og hvad der forhindrer dem i at handle. Brugervenlighedstests, spørgeundersøgelser og heatmap-analyser kan alle hjælpe dig med at identificere, hvor potentielle kunder falder fra på din hjemmeside, og hvad der kan gøres for at forbedre deres oplevelse. Du kan også samle data fra eksisterende kunder gennem kundeanmeldelser og feedback for at forstå, hvad der kan gøres bedre.

En god måde at forstå din målgruppe på er også at skabe personas eller fiktive karakterer, der repræsenterer de forskellige grupper af mennesker, som du ønsker at appellere til. Personaer kan hjælpe dig med at forstå de forskellige behov og ønsker i din målgruppe og vil være afgørende for den videre arbejde med konverteringsoptimering på dit website.

Gør dit tilbud tiltalende

Når du har forstået din målgruppe, er det tid til at arbejde på dit tilbud. Dit tilbud skal ikke bare være tiltalende, det skal også være klart og let at forstå. Først og fremmest skal du overveje, hvordan du kan gøre dit produkt eller din service mere værdifuld for din målgruppe. Det kan fx være ved at tilbyde gratis prøveperioder, rabatter, gratis forsendelse, eller ved at give en ekstra service eller ekstra information.

Dernæst skal du overveje, hvordan du kan præsentere dit tilbud på en måde, der er let at forstå og tiltrækkende. Brug billeder, videoer og/eller grafik til at vise dit produkt eller din service i brug og inkludér klare opfordringer til handling på din hjemmeside. Hvis du sælger produkter, kan du fokusere på indhold, der hjælper folk med at træffe beslutninger, fx anmeldelser eller hvordan man guides. Uanset hvilken metode du vælger, skal dit tilbud være synligt og ubesværet at finde på din hjemmeside.

Brug sociale bevismidler og troværdighedselementer

Nu har du en bedre forståelse for, hvem din målgruppe er, og hvordan du kan gøre dit tilbud tiltalende. Men du skal stadig sørge for, at dine besøgende kan stole på dig. Det kan du gøre ved at bruge sociale bevismidler og troværdighedselementer på dit website. Sociale bevismidler er små beviser på, at dit produkt eller din service er pålidelig og værd at købe. Det kan fx være kundeanmeldelser, kendisser, der bruger dit produkt, eller antallet af solgte varer.

Troværdighedselementer opbygger også tillid, men fokuserer mere på at vise, at du er en pålidelig kilde til information eller produkter. Det kan være dine brands officielle logo eller statement, sikkerheds godkendelser, eller hvad der kan give dine kunder en ro i mave regionen.

konverteringsoptimeringKonverteringsoptimering strækker sig langt ud over kun dit website og marketing indsats. Det er en langvarig, iterativ proces, som kræver, at du konstant holder øje med, hvordan dit website præsterer og tilpasser det, som dine kunder fortæller dig, de har brug for. Ved at bruge disse metoder, kan du dog tage nogle enkle skridt for at øge din konverteringsrate og øge din indtjening uden at skulle bruge flere penge på at drive trafik til din hjemmeside.

Hvis du ønsker at øge din konverteringsrate og dine indtægter, men ikke er sikker på, hvordan du skal gå i gang med konverteringsoptimering, kan jeg varmt anbefale webudvikleren Andreas Helbo. Hans ekspertise inden for webdesign, konverteringsoptimering og branding vil helt sikkert give dit produkt det boost, det har brug for.

Flere Nyheder