Kan en bogholder erstattes af elektronik?

13 oktober 2020 Anders Lundtang Hansen

Dette skal ikke være endnu en artikel, der fungerer som en skræmmekampagne for, at robotterne kommer og overtager vores jobs.

For det vil skam ske, men selvom de eksisterende jobs forsvinder, så vil der opstå nye, hvor der kræves mennesker, og man kan udfordre sig selv end at skulle lave ensformigt, manuelt arbejde dagen lang.

Og måske ender vi endda der, hvor robotterne kan gøre alt for os. Det lyder da lækkert!

Men sådan noget som at have en bogholder i et firma er jo kun smart. Men det er også en udgift at have, selvom det kan være en skattet medarbejder.

Sådan en bogholder tager jo en grundig uddannelse for at kunne udføre sit arbejde, men hvorfor ikke bruge et program til at klare de bogføringsopgaver for en?

Robot som bogholder eller ej?

For det første så skal man jo kun betale for det, som man får, hvor der hverken er ferie, pension, overbetaling med videre.

Der er aldrig andre sygedage, end måske man lige skal have nogle opdateringer, og så vil systemet ellers kunne virke døgnet rundt, så længe man plotter de rigtige oplysninger ind i det.

Sådan kommer fremtiden med stor sandsynlighed til at se ud, men der findes allerede den slags programmer, så hvorfor bruger alle ikke dem?

Udover man måske vil have det skidt med at afskedige en medarbejder, man har haft tæt på længe, så er man måske også tilbageholdende med at tro på, at maskinerne faktisk kan klare opgaven korrekt.

For det er jo noget meget vigtigt arbejde at lave, og hvis det bliver gjort forkert, kan man få bøder – og så kan man ikke få en fysisk bogholder til at afstemme, hvor problemet er, uden man skal have en teknikker til at fejlsøge.

Og så mangler man måske stadig bogholderen til at kunne rette op på det.

Så hvis man for eksempel har en fysisk bogholder i Skælskør endnu, så er det med at holde fat i vedkommende.

Flere Nyheder