Indtænk lederudvikling tidligt i forløbet

04 februar 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du ved, at du vil starte en virksomhed, som du har planer om, der skal ende med at ekspandere og have mange ansatte, så ved man også, at man ender med at blive leder i længden for butikken.

Det handler om så meget andet end at have en vision og sætte kursen for biksen, for det er et stort ansvar at være leder, specielt når man skal have at gøre med mange mennesker.

En kæde er som bekendt kun så stærk som sit svageste led, så man skal se sig selv om en kaptajn, der kan finde ud af at give kommandoer, men stadig være fair og retfærdig, så alle arbejder godt sammen som det bedste team.

Den slags kommer ikke altid af sig selv, da det ikke er alle, der er den fødte leder, men det er heldigvis noget, som man kan oparbejde ved blandt andet at overveje lederudvikling i København.

lederudvikling

Forsøg lederudvikling god tid i forvejen

Det er måske ikke så relevant for dig, hvis du mere ser dig som en iværksætter, der kan lide at opfinde forretninger og søsætte dem, hvorefter du sælger dem, eller du skal være et enkeltmandsfirma.

Men for mange kan det gå så stærkt, at før man har set sig om, så har man en stor succes med en forretning, hvor der er mange ansatte under en.

Men succesen er måske ikke vedvarende, fordi der bliver bagtalt om dig i krogene, og der kommer fortællinger om mistrivsel og andet, selvom du kan se, at tallene på bundlinjen er gode.

En virksomhed er dog så meget andet end gode tal, for man skal også kunne være en god person for dem, som man har ansat under sig, og det er ikke bare en opgave, som man kan uddelegere til en HR-afdeling og tro, de kan tage sig af det.

Det skal du!

Flere Nyheder