Hvornår starter du på efteruddannelse?

19 november 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Som regel er en efteruddannelse en forlænge af ens uddannelse, som man allerede har taget, hvor man så skal have bygget lidt mere på, eller man finder ud af, at man har tager ens uddannelse for så lang tid siden, at man trænger til at opdatere ens viden og blive mere aktuel på området.

Det kan være fordi, at ens nuværende arbejdsplads forsøger at komme ind i fremtiden, så de gerne vil have medarbejdere, der er med på moden og kender til det nyeste; eller man står uden arbejde og gerne vil virke frisk og omstillingsparat til en ny arbejdsgiver.

Men en efteruddannelse kan jo også være den uddannelse, som man tager efter ens forudgående uddannelse eller som ens første, hvor man så ikke bruger lige så lang tid på den, som man ser med andre uddannelse, hvor det mere er unge mennesker, der kan leve på en SU og afsætte flere år til at tage den.

image

Efteruddannelsen kan tages på mange tidspunkter

På den måde kan en efteruddannelse både fungere lidt som et kursus, hvor man tillærer sig noget til ens uddannelse, som man føler, der er nødvendigt.
Eller man starter helt grøn på noget nyt, hvorefter man så kan fremvise et uddannelsesbevis på, at man kan kalde sig noget nyt.

Således kan man vælge at starte på den efteruddannelse, når der er et hold ledigt, og man kan finde plads til det, og måske skal man så være ude i god tid, så man er sikker på, at der er plads.

Men om man vælger at gøre det, når man er i starten af 20’erne, slutningen af 40’erne eller noget helt andet, er mere op til en selv, om man ser det nødvendigt, og om man kan holde til det.

For man bliver aldrig for gammel til at lære noget nyt, men det handlere mere om, hvorvidt man kan bruge det til noget.

Flere Nyheder