Husk at tage dig godt af dit trægulv

06 april 2021 Mathias Nielsen

Gulvet er et af hjemmets vigtigste elementer. Ligesom vægge og lofter er gulvet noget af det allermest synlige. Derfor skal det jo helst se pænt ud. Og det gør et trægulv så sandelig også!

Træ er nemlig et ret eksklusivt materiale til brug af gulv nu om dags. Engang var det bare helt standard at man brugte træ til at bygge gulv af, men ligesom med så meget andet, er der i dag kommet forskellige alternativer til de gammeldags materialer, og det betyder at du er heldig hvis du er indehaver af et massivt trægulv.

Der er så forskel på, hvor fint et trægulv er. Eksempelvis er sildebensparket ofte opfattet som mere eksklusivt end lange lige planker. Og så er der noget med træsorten. For eksempel egetræ er dyrere og har nogle andre egenskaber end eksempelvis fyrretræ. Og så er der de såkaldte “ædle” træsorter, som for eksempel mere eksotiske træer eller træer som gror meget langsomt.

Så et trægulv er altså ikke bare et hvilket som helst gulv. Du skal helst vide, hvad det specifikt er for et gulv du har med at gøre, når det kommer til at vedligeholde det.

Overfladebehandling og slibning

Men fælles for alle trægulve er, at de har en form for overfladebehandling. Det rå træ kan nemlig ikke tåle at stå ubehandlet hen, fordi så tager det alt for nemt imod både slid og skidt og smuds. Derfor bør du sørge for at vedligeholde overfladen, hvad enten den er lakeret, malet, olieret eller lud- og sæbebehandlet. Især sidstnævnte ses ved fyrretræsgulve, og de kræver altså sæbebehandling lidt oftere end andre typer finish behøver at få touch-ups.

Nogle gange er der imidlertid også brug for at få gulvet slebet. Det kan være det er blevet slidt i overfladen, og du vil have det til at fremstå flot og nyt igen. Det kan Gulvkanonen hjælpe dig med. Læs mere her: https://gulvkanonen.dk/ 

Flere Nyheder