Få krancertifikat på kun 10 dage

31 juli 2021 Camilla Skøtt

Går du rundt med en lille drøm om at blive kranfører? Faktisk kan du tage krancertifikat på kun 10 dage, og så er du klar til at søge arbejde.

Med et krancertifikat til mobile kraner over 8-30 tonsmeter med integreret kranbasis får du nogle efterspurgte kompetencer, der vil gøre det lettere for dig at komme ind på det danske arbejdsmarked. Hvad enten du er helt ny på markedet, eller du har været ude af det i et stykke tid.

Mange danske virksomheder mangler chauffører eller kranfører, og derfor er der gode muligheder for at komme direkte i job, når du har afsluttet kurset og fået dit krancertifikat.

Få et job med meget ansvar

Jobbet som kranfører indebærer et stort ansvar. Ofte er der mange ting, der kan gå galt, da det typisk er store, tunge genstande, der skal flyttes fra et sted til et andet. Det er derfor vigtigt, at du får et krancertifikat fra en udbyder af kurser, der kan lære dig at betjene kranen sikkerhedsmæssigt korrekt.

Det kan langt de fleste offentlige og private udbydere af krancertifikater naturligvis, men du kan med fordel spørge på dit lokale jobcenter, om de kender til den virksomhed, du er faldet over.

Det er naturligvis også vigtigt, at du vælger en udbyder af krankurser, der har dygtige, erfarne og engagerede undervisere, der alle er gode til at lære fra sig. Det er mange ting, du skal igennem på 10 dage, og derfor er det vigtigt, at du føler, der bliver taget hånd om din læring.

Undervisningen består som udgangspunkt af både teori og praktiske øvelser. Du skal blandt andet lære at betjene og føre en kran med en løfteevne på 8-30 tonsmeter, og derudover skal du have en forståelse for alle de risici, der er forbundet med at arbejde med kraner og flytte tunge ting.

Flere Nyheder