En god start som leder cementerer, hvem du er

27 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvad vil du gerne huskes for som leder?

Du vil nok gerne huskes for de gode resultater, du leverede for firmaet, at ledelsen var glad for dig, at de ansatte var begejstret for dig, at du avancerede og måske endda blev kendt for dine metier.

Men hvis du møder op første dag og har glemt at tage ens sokker på, så bliver du nok også husket for det, for det her førstehåndsindtryk er så vigtigt.

Bevares, man bliver jo ikke droppet som leder, fordi man lige havde et lille uheld den første arbejdsdag, men hvad de andre ser ved en, hvad man siger som det første, hvordan smilet er, hvordan håret sidder og så videre, det er med til at gøre os bemærket.

Men når man skal pensioneres, så er det de uens sokker, som der bliver nævnt i afskedstalen.

Den gode lederbegyndelse sætter standarden for dig fremover

Dette er jo lidt en overdrivelse, at man husker sådan noget simpelt og relativt ligegyldigt som nogle mærkelige sokker, men vi mennesker er skeptiske overfor nye ting, og hvis man får en ny leder, så lægger man mærke til, hvordan man agerer i starten.

Så forsøger man at sætte vedkommende i en kasse, og hvis den kasse så bliver noget bemærkelsesværdigt omend tilfældigt som mystiske sokker, så bliver det dét.

Pointen er, at hvis man gør sig uheldigt bemærket som leder i starten via en reform, måde at sige tingene på, ændre nogle procedurer og så videre, så bliver det svært at veje op for, hvis man først bliver bedre med tiden.

Derfor er en god start som leder åh så vigtig, fordi man vil blive målt og vejet på, hvad man gør i starten, og så kan det godt være, man bliver bedre med tiden, men man slipper aldrig for at skulle høre, hvordan man gjorde tingene til at starte med – om det så var godt eller skidt.

Flere Nyheder