Egenkontrol er en spidskomptence

17 juni 2021 Johanne Hansen

Egenkontrol over sit eget liv

At have egenkontrol er en evne i sig selv. Det er vigtigt at have kontrol over sig selv, kende sit værd og vide hvornår nok er nok. Det kan for eksempel være når det kommer til at spise sig mæt i søde ting og sager – her kan det være en god idé at have selvkontrol.

Eller hvis du får din første fuldtidsløn og egentlig bare har lyst til at fyre den af på ting og sager – jamen så træder selvkontrollen ind i billedet igen.

Selvkontrol kan altså være mange ting. Det kan både være de mindre seriøst ting, som for eksempel at bruge penge på dumme ting, du ikke rigtig har brug for. Men det kan også være på et mere psykisk plan, hvor man er usikker på sig selv og hvordan man for eksempel kontrollere sit temporament eller bliver mindre stresset eller lignende. 

Få digital egenkontrol

Men hvad så når det kommer til det faglige perspektiv? hvornår handler det så om at have egenkontrol? Det gør det, når man skal vide, om man producerer de produkter, man skal i forhold til selve industrien. Det gør det, når man har styr at sine frysevarer ligger til den temperatur, som de skal. 

Sådan nogle helt basale ting, som er vigtige at have styr på, og som kontrolleres qua sin egenkontrol. Altså en måde hvorpå man nemt kan navigere rundt i sine regulationer og omvendt også have styr på, hvad der spiller og hvad der ikke spiller.

Her kommer det smarte værktøj ind i billedet: Digital egenkontrol. Det er et buzzword uden lige, og det er uden tvivl kommet for at blive. Derfor kan det være vigtigt at have det inkorperet i dit firma, for om du vil det eller ej: robotter og digital intelligens er kommet for at blive, og du kan ligeså godt lade teknologien udføre din egenkontrol.

Flere Nyheder