BMS anlæg : Det skal du vide

21 juni 2020 Cecilie Mortensen

Et BMS anlæg er en af de ting, som kan være guld værd at kende til, hvis man driver en virksomhed, hvor der er mange bygninger. Det kan måske være, at du ikke helt er med på, hvad sammenhængen er mellem et BMS anlæg og en virksomhed i den store størrelse. Heldigvis så kan du få svaret her i denne guide. 

Hvad er et BMS anlæg? 

Først og fremmest så står BMS for Building Management System. Det vil sige et system, som kan bruges til at håndtere en hel del små undersystemer. For at blive endnu mere konkret, så kan det være alt fra energiforbrug i forskellige lokaler. Hvis man f.eks. arbejder i fødevareindustrien så kan et BMS anlæg være et ideelt match, da anlægget også kan overvåge den temperatur, som er i forskellige lokaler. Det er naturligvis ikke kun aktuelt i fødevareindustrien, men generelt i alle danske virksomheder. Jo større ens virksomhed er, desto sværere kan det også være at styre alt det, som bruger energi i de forskellige rum. Heldigvis så kan et BMS anlæg klare arbejdet for en, da det giver lige præcis det overblik, som man måske har ønsket sig. For alternativt skulle man have folk på arbejdet, som gik og tjekkede de enkelte rum. For det kan blive utrolig dyrt i længden, hvis der bruges unødvendig energi i lokaler, hvor der alligevel ikke er folk, som opholder sig. 

Et BMS anlæg vil falde i utrolig god jord både for dem, som administrere de praktiske ting ved bygninger. Der er nemlig utrolig meget tid at sparre på fysisk at skulle gå rundt og tjekke lokaler. Derudover så vil et BMS anlæg også falde i god jord hos den, der skal have pengepungen op i virksomheden, når de faste regninger skal betales. Der kan nemlig være penge at spare, når man får indkørt denne type anlæg. 

Flere Nyheder