Trænger du også til bedre ledelseskompetencer?

26 juni 2020 admin

Hvis du leder en virksomhed, omend det er din egen eller der hvor du er ansat, så kan det være en god ide at få udviklet sine kompetencer. Selvom du helt sikkert selv føler at du har styr på alle greb og metoder, så kan det være fint at få nogle inputs udefra. Det vil gavne både dig selv og dine medarbejdere i den lange bane. 

Få styr på din lederstil 

Der er mange der oplever at blive kastet ud i ledelse, på den ene eller den anden måde. Det kan være at du selv har startet en virksomhed, og dermed står med ansvaret for den daglige ledelse, eller at du langsomt er blevet tildelt mere og mere ansvar og ledelse. Her kan det være svært at vide hvilket ben man skal stå på, og derfor kan det være en god ide at overveje muligheden for lederudvikling. Dette vil give dig nogle konkrete værktøjer som du kan bruge i din ledelse, og du vil opdage at din nuværende stil måske ikke er den bedste for dine medarbejdere.  

Evaluer med dine medarbejdere 

Når du så har været på dit lederkursus, så kan det være en god ide at evaluere med dine medarbejdere efter en periode. I denne periode har begge parter kunne prøve den nye ledelsesstil af, og I kan derfor evaluere på hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer mindre godt. Som leder handler det om at finde sin rette plads overfor de andre medarbejdere, og det kan faktisk betyde rigtig meget for medarbejdernes indsats på arbejdet.

Derfor er det utrolig vigtigt at du også får deres inputs i dette henseende, så du ikke bare ender med at køre derudaf med en ny stil, som måske slet ikke fungerer for dine medarbejdere. I skal finde hinanden ud fra disse nye kompetencer, og det er fremfor alt et samarbejde.

Flere Nyheder